Посещение на Пещера „Водопада”

Вълнуващо пътуване с лодка в подземните езера. Тръгва се от екопътеката към прочутите крушунски водопади, която води до входа на пещерата.

Посещението на пещера Водопада трае около 2,5 часа, като включва предварителна подготовка, товарене на оборудването и екипиране на групата.

Броят на участниците в едно посещение е от 4 до 8 човека. Цена: 25 лева на човек /от понеделник до четвъртък включително/, 30 лева на човек /от петък до неделя включително/.

Цената включва: пещерен водач, екипировка за всеки един от участниците, пещерно оборудване.

Посещение на Бонинската пещера

Желаещите да изпитат това невероятно усещане трябва да бъдат в добра физическа форма – в някои части от прехода се налага пълзене, качване на 8 метрова въжена стълба, обезопасяване с въже.

До момента на сядането в лодката е сравнително трудно, но изживяването си заслужава – образуванията са удивително красиви, а плаването по езерото несравнимо усещане.

Посещението на Бонинската пещера трае от 6 до 8 часа, като една група се състои от 6 до 8 души.

Цена: 100 лева на участник.

Цената включва: двама пещерни водачи, екипировка за всеки един от участниците, пещерно оборудване.

Посещение на Футьовата пещера

В началото е лесно проходима, с глинен равен под. Сравнително топла.

Достъпът в нея е най-лесен от трите, подходяща е и за групи деца. Времетраене на посещението: 1 – 1,5 часа.

Броят на участниците в една група е до 15 души.

Цена: 10 лева на човек.

Цената включва: пещерен водач, екипировка за всеки един от участниците, пещерно оборудване.

Царството на елфите - екстремен team building в района на Крушуна от Вертикален свят

Екстремен тиймбилдинг със състезателен характер, организиран от Вертикалeн свят, с възможност за включване на множество елементи – катерене, каньонинг, спускане, въжен мост, влизане в пещери, плуване с лодки, пандюл над река, тролеи и други.

В района може да се организира екстремната игра “Царството на елфите” и други outdoor активности – разглеждане на парк “Маарата” по екопътеката, езда и стрелба с лъкове.

Мястото е подходящо и за 2-дневни тийм билдинги. 

Въжената градина "Баба Яга" - изпитание на сила и ловкост, съпътствано от незабравими емоции

Не само децата, но и възрастните ще прекарат вълнуващи часове във въжената градина „Баба Яга”. Предизвикателството да покажеш сила, ловкост и умение да съобразяваш как да се придвижиш по люлеещите се елементи, мостчета и греди, от време на време поглеждайки към реката, която ромоли под теб, и накрая да се изстреляш надолу по „тролея” – това е преживяване, на което можеш да се отдадеш на малко места.

Това, че трудността на преминаване се повишава постепенно, е чудесно, за да може всеки да започне с най-лесните за преодоляване моменти и малко по малко да преодолява все по-трудни участъци.

Тези, които не се чувстват много сигурни в себе си, ще получат помощ от инструкторите към атракциона.

Конна езда в база "Онгъл" - опознайте конете и се отправете на поход до природните забележителности и язовирите в района

Конната езда е била често занимание за прабългарите, но и днес в конна база „Онгъл” ние, техните наследници, можем да навлезем в основните елементи на този прекрасен спорт.

Начинаещите могат да започнат да контактуват с конете, да наблюдават видовете движения и да ги оседлават. След това идва време за качване върху коня и езда с помощ – осигуряване с въже, а следващата степен на умение е езда на корда.

Инструкторите са винаги готови да помогнат със съвети, и след усвояването на основните умения за езда идва време за вълнуващи походи на коне из района.

Леко хълмистият терен е лесен за преодоляване, а откриващите се гледки допълват букета от емоции. Дунавската равнина се разстила пред погледа и река Осъм бърза надолу.

 Конните походи до язовир „Пустията”, до Деветашката пещера, до Крушунските водопади или до пропастта Гарваница и язовира „Крамолин” дават възможност да посетите уникални природни обекти и места в района.

А къпането във вировете на река Осъм близо до Крушунските водопади, след което отново оседлавате коня и препускате обратно към Онгъл, е особено приятно освежаващо лятно допълнение.

Airsoft стрелбище Крушуна - удоволствието от стрелбата с различни оръжия, даже и с лък

Струва си отново да опитате умението си за стрелба в Airsoft стрелбището на село Крушуна, а ако изобщо не сте се занимавали с този спорт, сега е времето да започнете.

Airsoft технологията дава възможност да преживеете вълнението на стрелба със специални оръжия, използвайки истински автомати и пистолети – това са Калашников и М4, пистолетите Colt 2009 Rail Concept и Glock. Но не се страхувайте, че те са опасни – всъщност те са реплики на известните автомати и пистолети и са от пластмаса.

За тези, които обичат богатия избор на оръжия, Airsoft стрелбището на Крушуна предлага различни електрически и газови такива. Техните лазерни и оптични прибори гарантират точност на определяне на целта.

Мишените също са разнообразни и чакат да бъдат улучени с пластмасовите топчета, изстреляни от Airsoft оръжията. След като се прицелите и натиснете спусъка, оръжието ще изстреля топчето с помощта на сгъстен въздух или пружина.

Ако искате да се върнете назад във времето и да изпитате удоволствието от опъването на тетивата и улучването на целта със стрелата, стрелбището предлага и стрелба с лък.

Scroll to Top